reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

BALKANTÜRKSİAD BÜYÜKELÇİLERLE BULUŞTU…

BALKANTÜRKSİAD BÜYÜKELÇİLERLE BULUŞTU…
Bu haber 14 Şubat 2022 - 14:51 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) yönetimi Ankara’da gerçekleştirdiği bir dizi ziyarette Balkan ve Rumeli ülkelerinin büyükelçileri ile görüştü.

Geçtiğimiz aylarda düzenledikleri etkinlikler ile çeşitli programlarına katılan büyükelçilere iade-i ziyarette bulunan BALKANTÜRKSİAD yönetimi, Bosna Hersek, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Moldova ve Romanya’nın Ankara Büyükelçilerini makamlarında ziyaret etti.

Ankara temasları hakkında değerlendirmede bulunan ve çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, “Sayın Büyükelçilere Bursamız ve Bursa ekonomisi yanı sıra, üyelerimizin faaliyetleri hakkında daha ayrıntılı bilgiler sunma imkanı bulduk. Ekonomik işbirliklerimizi artıracağız. Sayın Büyükelçiler, bizzat kendilerinin veya görevlendirecekleri ataşelerin iştirakiyle, her ay düzenlenecek toplantılarda üyelerimizle buluşmayı kabul ettiler. Böylece Balkan ülkeleriyle dış ticaret yapan üyelerimize düzenli bilgi akışı sağlamış olacağız” dedi.

Görüştükleri Büyükelçilerin de ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden BALKANTÜRKSİAD Başkanı Şakir, “Ziyaret ettiğimiz her Büyükelçi Bursa’yı çok önemsediklerini, Bursa’nın köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Bursa’nın demografik yapısı yanı sıra ekonomik imkanları nedeniyle ilişkileri daha da kuvvetlendirmek istediklerini dile getirdiler. Ayrıca Sayın Büyükelçiler her yıl eylül ayında Balkan ülkeleriyle ekonomik işbirliği forumu düzenlemeyi kabul ettiler. Böylece geçen sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz Balkan Ülkeleri Ekonomik İşbirliği Forumu etkinliğimizi geleneksel hale getirerek her sene düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

BALKANTÜRKSİAD Yönetiminin Ankara’da Bosna Hersek Büyükelçisi Adis Alagiç, Hırvatistan Büyükelçisi Hrvoje Cvitanoviç, Kuzey Makedonya Maslahatgüzarı Hanif Dauti ile Moldova Büyükelçisi Dmitri Croitor ve Romanya Büyükelçisi Stefan Tinca’yı ziyaretinde, Başkan Fatih Şakir ile BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili İskender İskenderoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman İnan, Yönetim Kurulu üyeleri Ersoy Tabaklar, Ümit İşmen, Volkan Göral, Gökhan Altay ve İbrahim Özcan yer aldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA