reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

ERDOĞAN: HİÇBİR SALDIRIYA, OYUNA, TUZAĞA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

ERDOĞAN: HİÇBİR SALDIRIYA, OYUNA, TUZAĞA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK
Bu haber 26 Ağustos 2022 - 13:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muş Malazgirt Milli Parkı’nda düzenlenen “Malazgirt Zaferi’nin 951’inci Yıl Dönümü Programı”na katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, “Hiçbir saldırıya, oyuna, tuzağa tahammülümüz yok. Özgürlüğümüzü hedef alan hiç kimseyi affetmeyeceğiz. Vatanımızı bölmeye çalışan hiçkimsenin gözünün yaşına bakmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın açıklamalarından satır başları şöyle; Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümünde Sultan Alparslan başta olmak üzere Anadolu’yu bizlere vatan haline getiren tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Dün Ahlat’ta vatandaşlarımızla ve gençlerimizle coşkulu bir buluşma gerçekleştirdik.

Malazgirt çeyrek asır önce Türklere yeniden aralanan Anadolu kapılarının bir daha kapanmamak üzerine ardına kadar açılan kapının adıdır. Bu zaferden önce ecdad Kayseri’den Konya’ya hatta İstanbul Boğazı’na kadar zaten Anadolu’ya yayılmıştı. Ama henüz bu toprakları bütünüyle güvenli ve huzurlu bir belde haline dönüşememişti.

Sultan Alparslan, Malazgirt’teki zaferi ile Anadolu’yu bir eman yurdu haline getirmiştir. Bizans ve Selçuklu ordusu Malazgirt’te karşı karşıya geldiğinde İslam dünyasının dört bir yanında Sultan Alparslan’ın ordusu için dua ediliyordu.

Sultan Alparslan tıpkı bugünkü gibi bir cuma günü namazı müteakip beyaz elbisesiyle atının kuyruğunu bizzat bağlayıp, ordusunu hücuma kaldırmıştır. Sultan Alparslan’ın namazgahında hep birlikte eda edecek, kendisi ve ordusundaki kahramanlar için dualarımızı yapacağız.

Malazgirt Zaferi’nin ardından Anadolu’nun çeşitli yerlerinde kurulan küçük beylikler önce Selçuklu sonra Osmanlı’da toplanarak bir cihan devletinin sütunlarına dönüşmüştür. Bizans hükümdarı ise Sultan Alparslan tarafından affedilmesine rağmen, Bizans sarayında katledilmiştir. Türk tarihinde pek çok zafer varken, Malazgirt’in üzerinde bu kadar çok durmamızın bir sebebi var. Çünkü Malazgirt, milletimizle birlikte tüm İslam dünyasının bir zaferidir. Malazgirt bu coğrafyada kazandığımız diğer zaferlerin anasıdır.

Malazgirt’in üzerinde bu kadar çok durmamızın bir sebebi var. Malazgirt, milletimizle birlikte tüm müslümanların da bir zaferidir. Malazgirt, kazandığımız tüm zaferlerin ilk adımıdır, anasıdır.

Malazgirt Zaferi’nden 3-4 yıl sonra kurulan Anadolu Selçuklu devleti 228 yıl sonra Osmanlı, 852 yıl sonra Cumhuriyet bu zaferin meyveleriydi. Sultan Alparslan Anadolu kapılarını bize açmamış olsaydı, bu coğrafyadaki süregelen varlığımızı ebedi kılabilir miydik, bilmiyorum. Bunun için Malazgirt’i asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Daima gönül dünyamızda ve zihnimizde yaşatacağız. Ecdadın da bu konuda hassasiyet gösterdiğini biliyoruz.

Ülkemizde bir dönem milli her hasretimiz gibi Malazgirt’in de unutulmaya çalıştırılmıştır.

Sınır ötesi harekatlarımızda mücadelemizi yürüttük ve başarıya ulaştırdık. Biz tıpkı Alparslan, Fatih ve Yavuz’un yaptığı gibi er meydanında her türlü mücadeleyi verirken masumların canlarına halel getirmiyoruz.

Hamdolsun. Ülkemizde herkese yetecek imkanı var. Devletimiz her bir vatandaşına sahip çıkacak. İşte bynyn için her fırsatta ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz.

Hiçbir saldırıya, oyuna, tuzağa tahammülümüz yok. Özgürlüğümüzü hedef alan hiç kimseyi affetmeyeceğiz. Vatanımızı bölmeye çalışan hiçkimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA