reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

AKADEMİSYEN HAYRETTİN ŞAHİN CHP’DEN ADAY ADAYI OLDU

AKADEMİSYEN HAYRETTİN ŞAHİN CHP’DEN ADAY ADAYI OLDU
Bu haber 04 Nisan 2023 - 12:08 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Akademisyen ve Araştırmacı Tarihçi Hayrettin Şahin, CHP Bursa İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Açıklama şöyle: “29 Eylül 1954 yılında Bursa’nın Karacabey İlçesi’nin Karakoca Köyü’nde dünyaya geldim. İlkokul, ortaokul ve liseyi Bursa’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti ve Devrim Tarihi Ana Bilim Dalı’ndan okudum. 1981 yılında mezun olduktan sonra öğretmenliğe Karacabey İmam Hatip Lisesi’nde başladım. Ardından sırasıyla Orhaneli, Harmancık ve Bursa Atatürk Lisesi’nde Tarih Öğretmenliği görevimi sürdürdüm. 1998’de mezun olduğum Bursa Erkek Lisesi’nin Müdür Vekili olarak görevlendirildim. 2000 yılında Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdür Vekili olarak görev yaptım. 2004 senesinde ise Uludağ Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladım. Bölüm Başkan Yardımcılığı ve ders kitaplarının yazımında görevlendirildim. Bu dönem içerisinde Türk Devrim Tarihi’ni yazdım. Atatürk’ün Söylevi ve Düşünce Dünyası kitabını ise Erkan Şenşekerci ve Nilüfer İnceman Akgün ile birlikte kaleme aldım. Üniversitenin fakültelerinde ve Meslek Yüksek Okulları’nda Akademisyen olarak 16 yıl boyunca görev yaptım. 1981 yılında hayatımı Zafer Şahin ile birleştirdim ve bu mutlu evliliğimizden Gökçe Şahin adında bir kızımız dünyaya geldi.

Gelelim neden aday adayı olduğuma;

Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk der ki; “İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!”

İşte bu söz, bize tarihsel bir sorumluluk yüklemektedir.

Bizim amacımız Cumhuriyetin kurulduğu tarihlere dönmek değil. Bizim amacımız, tarihten aldığımız güç ve deneyimle geleceği, Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılını inşa etmek.

Mustafa Kemal Atatürk ayrıca; “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür. Kültür, okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden anlam çıkarmak, ders almak, düşünmek, zekayı eğitmektir” Demiştir.

Bu bilgi ışığında Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kendini din, dil, ırk ve mezhep kimliğiyle tanımlayan değil, kendini insan olarak tanımlayan bir halk inşa etmeliyiz.

Atatürk’ün bir de; “Türk milletinin yürümekte olduğu yükselme ve uygarlık yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir.” Söylemi bulunmaktadır.

Buradan hareketle yüzyıllardır ezberci ve nakli eğitimle çağın çok gerisinde kalmış bir toplumu ancak müspet ilimle çağdaş uygarlık seviyesine çıkarabiliriz. Bu amaçla eğitim ve öğretimimizi bilimin ışığında düzenlememiz gerektiğini düşünüyorum.

Sonuca gelecek olursak;

Atatürk İlke ve Devrimleri’nin neyi amaçladığını tüm Türkiye’ye aktarmak için;

Çağdaş uygarlık düzeyine tekrar ulaşmak için;

Türkiye Cumhuriyeti’nin Fabrika Ayarlarına tekrar dönmesi için;

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı’nda kuruluş değerlerini gelecek nesle anlatmak için;

Ülkemin ufkunu,

Ulusumuzun yüreğini,

Bilimin, sevginin ve hoşgörünün ışığı ile aydınlatmak için;

Hak için;

Hukuk için;

Adalet için Cumhuriyet Halk Partisi Bursa 1. Bölge Milletvekili Aday Adayıyım.

Unutulmamalıdır ki; Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.

Aday Adaylık açıklamama katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA