reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

CEYLAN DERİSİNE YAZILI 2 BİN YILLIK İNCİL ELE GEÇİRİLDİ

CEYLAN DERİSİNE YAZILI 2 BİN YILLIK İNCİL ELE GEÇİRİLDİ
Bu haber 26 Aralık 2023 - 13:06 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bursa’da ortaya çıkan 1. yüzyıla ait ceylan derisinden papirüs üzerine Aramice yazılı İncil için önce eksper gönderip ardından da alışveriş için buluşan 6 tarihi eser kaçakçısı, Bursa Jandarma Komutanlığı ekiplerinin nefes kesen operasyonu ile yakalandı. Gözaltına alınan 6 kişiden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 3’ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aramice yazılı 26 sayfalık tarihi eserin Barnabas’ın kayıp İncil’i olup olmadığının incelenmesi için müzeye verileceği öğrenildi.

Bursa’da jandarma tarafından ele geçirilen 26 sayfalık ceylan derisi üzerine Aramice yazılmış tarihi eser, Hz. İsa’nın havarilerinden Barnabas’ın kaleme aldığı ’kayıp’ İncil’in nerede olduğu tartışmasını yeniden alevlendirdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA