reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

İZNİK GÖLÜ’NDEN 2000 YILLIK OK ÇIKTI

İZNİK GÖLÜ’NDEN 2000 YILLIK OK ÇIKTI
Bu haber 17 Temmuz 2023 - 10:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

UNESCO’ya aday tarihi kent İznik’in her köşesinden neredeyse tarihi eser çıkıyor. İznik Gölü’nde plaj işleten genç adam, savaşta kullanılan Roma dönemine ait demir oku suyun içinde buldu. 2000 yıllık ok müze yetkililerine teslim edildi.

Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı olmak üzere dört medeniyete başkentlik yapmış İznik’te yine ilginç bir olay yaşandı. İznik’e bağlı Göllüce Mahallesinde plaj işletmecisi olan Tarkan Koldaş’ın eline gölde temizlik yaparken sert bir demir takıldı. Tarihi bir ok ucu olduğu öğrenilen cisim hemen koruma altına alındı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarkan Koldaş, “Burada hizmet vermek açısından sürekli temizlik yapıyoruz. Kumla taşın arasında bu okun ucunu bulduk. Zaten İznik çok önemli tarihi bir kent. Hemen belediyeye haber verdik. Zabıta ekipleri kayıt altına aldı. Eseri müzeye teslim edeceğiz. Buradan zaten devamlı tarihi objeler çıkmaktadır” dedi.

(Özel) İznik Gölü’nden 2000 yıllık ok çıktı

kynk:iha

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA