reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

BURSA’DA DOLANDIRICILIK YAPAN ŞAHIS YAKALANDI

BURSA’DA DOLANDIRICILIK YAPAN ŞAHIS YAKALANDI
Bu haber 20 Mayıs 2022 - 13:07 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bursa’da internet üzerinden yapılan alışveriş alım satımında ödeme tarihi oyunuyla dolandırıcılık yapan şahıs Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yakalandı.

İnternet üzerinde sıfır ve ikinci el eşya alım satımı yapılan alışveriş sitelerinde, müştekiler tarafından satışa sunulan özellikle sıfır/ikinci el cep telefonlarına müşteri olup, buluştukları müştekilere ileri tarihli düzenlenmiş ödeme bilgisinin yazılı olduğu EFT dekontunu göstererek müştekileri inandırdıktan sonra satışa çıkartılan ürün ya da telefonu teslim alıp olay yerinden ayrılan, sonrasında ise ileri tarihli ödeme talimatını iptal ederek gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarının aydınlatılması ve şüphelilerinin tespit edilerek yakalanmasına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çalışma yapıldı.

Yapılan çalışmada Bursa‘da meydana gelen 9 farklı dolandırıcılık olayının faili meçhul şüphelisinin E.Ö. (47) olduğu tespit edildi. Şüpheli şahıs 19.05.2022 günü suç unsuru bir adet cep telefonu ile birlikte yakalandı. 20.05.2022 günü mevcutlu olarak adli merciilere sevk edildi.

Yetkililer, vatandaşa benzer olaylarda kendilerine yapılan ödemenin hesaba geçip geçmediğini kontrol etmeden satılan ürünü muhatap olunan kişilere teslim etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA