reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

PANDEMİDE KISITLAMALAR KALKTI, ESNAFIN TEDİRGİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

PANDEMİDE KISITLAMALAR KALKTI, ESNAFIN TEDİRGİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
Bu haber 11 Mart 2021 - 22:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye’de koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zor günler geçiren esnaf, pandemide kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasıyla kısmen nefes alırken, yaşanması olası yeni tehlikeye dikkat çekti.

Bursa Millet Mahallesi’nde faaliyet gösteren Ciğergah Restoran İşletme Sahibi Alp Güneş, aylardır kapalı olan işletmeleri  nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi. Kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasının ardından sınırlı sayıda müşteri kabulü ve hijen kurallarına gösterdikleri  özenle yeniden faaliyete başladıklarını kaydeden Güneş şunları söyledi: ” Bursa’da restoran işletmecisiyim. Şu konu bizi üzüp öfkelendiriyor. Medyanın ve Bilim Kurulu üyelerinin virüsün yayılma hızına cafe ve restoranlar neden oluyormuş gibi açıklamalarından oldukça rahatsızız.

Davullu zurnalı eğlenceler, alışveriş merkezlerindeki mahşeri kalabalıklar, maske mesafe kurallarına uyulmayan organizasyonlar vatandaşlar gibi biz esnafı da rahatsız ediyor. Virüsle mücadele, bu tepki çeken görüntüler ve vurdumduymazlıkla yapılamaz. Birileri için istisna olan kurallar, bazı kesimler için dayatılamaz.

Yaşadığımız onca zorluklar, ödeyemediğimiz kiralar, sektörde çalışan milyonlarca işsiz emekçi var. Devlet tarafından yapılan yardımlar zaten yetersizdi.  Faaliyetlerimiz uzunca aradan sonra yeniden başlatıldı. Daha 1 ayı bile doldurmadan artan vaka sayılarına göre yenide kapanma riski ile karşı karşıyayız.

‘Vaka sayısı yükseliyor kafe ve restoranlar tekrar kapatılmalı mı ‘ tartışmasının yeniden gündeme getirilmesi  büyük saçmalık. Tüm ülke genelinde pazarlar, AVM’ler, çarşılar, okullar ve benzeri yerler açık olup virüsün yayılma hızı yüksekken ; bunun nedenini  kafe ve restoranlarla ilişkilendirmek akıldan uzak bir çabadır.  Bugün kafe ve restoran hizmeti veren işletmeler kiralarını, faturalarını ödeyemez hale geldi.  Ülkemiz televizyonlarda oynayan zengin filmleri gibi güllük gülistanlık değil. Bugün esnaf tek başına ayakta durmaya çalışırken ; tüm partiler koltuk sevdasına düşmüş. Sesimizi duyan yok; duymamaya da kararlılar. İstikrarlı ve esnafın yanında olacak kararların zaman geçirilmeden  alınması şarttır”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA