reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

DOLAR VE EURO YÜKSELİŞE GEÇTİ

DOLAR VE EURO YÜKSELİŞE GEÇTİ
Bu haber 03 Aralık 2020 - 11:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Piyasaların merak ettiği enflasyon rakamları açıklandı. Kasım ayında yıllık enflasyon yüzde 14,03 oldu. Güne yatay seyirle başlayan dolar ve euro yükselişe geçti.

 

Dolar/TL 8 seviyesinin altında genel olarak yatay bir seyir izliyor. Piyasalarda hem Türkiye, hem de küresel olarak koronavirüste yeni yayılım süreci takip edilirken; iç piyasada ise kasım ayı enflasyon verileri etkili oldu.

Saat 10:30’da piyasalar

Saat 09:25’te piyasalar

Kur 7.8 civarında yatay bir seyir izliyor

Dolar/TL, 8.58 zirvesinden ekonomi yönetiminde değişimle birlikte daha ortodoks politikalara geçiş beklentileriyle 7.5’li seviyelere gerilemiş; ancak bu gerileme lokal döviz altın alımlarıyla kalıcı olamamış ve 8 seviyesine yükselmişti. Bu yükselişin ardından ise kur 7.8 civarında genel olarak yatay bir seyir izledi.

Enflasyon verileri

Enflasyon kasım ayında TÜFE’de yüzde 2,3 artı. Yıllık enflasyon yüzde 14,03 oldu.

TÜFE’de (2003=100) 2020 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,30, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 13,19, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,03 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12,04 artış gerçekleşti. (inthbr)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA