reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

MİKE POMPEO: ”TÜRKİYE’NİN AZERBAYCAN’I DESTEKLEMESİ SON DERECE SALDIRGAN POLİTİKA”

MİKE POMPEO: ”TÜRKİYE’NİN AZERBAYCAN’I DESTEKLEMESİ SON DERECE SALDIRGAN POLİTİKA”
Bu haber 17 Kasım 2020 - 11:56 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ABD Dışişleri Bakarı Mike Pompeo, Türkiye’nin Karabağ’da Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ı desteklemesine tepki göstererek, “Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ben, Türkiye’nin son eylemlerinin son derece saldırgan olduğu konusunda mutabık kaldık” dedi.

Abone olTürkiye’nin son eylemlerinin oldukça saldırgan’ bulduğunu belirten ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tür eylemlerinin Türk halkının çıkarına olmadığı konusunda hem ABD hem Avrupa tarafından ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

“Türkiye’ye karşı ABD ve Avrupa birlikte çalışmalı”

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fransız gazetesi Le Figaro’ya yaptığı açıklamalarda, ABD yönetimi ile Avrupa’nın, Türkiye’nin son aylarda Ortadoğu’daki eylemlerine karşı birlikte çalışması gerektiğini belirtti.

Pompeo, Türkiye’nin Karabağ’da Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ı desteklemesini ve Libya ve Doğu Akdeniz’deki politikalarını işaret ederek, “Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ben, Türkiye’nin son eylemlerinin son derece saldırgan olduğu konusunda mutabık kaldık” dedi.

NATO’da kalma konusunda yorum yapmadı

ABD’li bakan, “Avrupa ve ABD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bu tür eylemlerin halkının çıkarına olmadığı konusunda ikna etmek için birlikte çalışmalı” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın, askeri kabiliyetlerin artan bir şekilde kullanmasının endişe verici olduğunu söyleyen Pompeo, Türkiye’nin NATO’da kalıp kalmaması konusunda yorum yapmadı.

İstanbul’da hiçbir hükümet yetkilisiyle görüşmeyecek

Mike Pompeo, dün Fransa’daki temaslarının ardından özel jet ile İstanbul’a gelmişti ancak hiçbir hükümet yetkilisiyle görüşmeyeceği sadece Fener Patriği Bartholomeos’u ziyaret edeceği belirtilmişti.

inthbr

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA