reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

GAZİ MİLYONLUK TAZMİNATI İSTEMEDİ

GAZİ MİLYONLUK TAZMİNATI İSTEMEDİ
Bu haber 15 Ekim 2020 - 12:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ağrı’da Uzman Jandarma Çavuş Cengiz Erduran (44), yaralanıp gazi olduktan sonra maddi ve manevi tazminat davası açtı. Mahkemenin talep ettiği bilirkişi raporunda 1 milyon 679 bin 866 lira 71 kuruşluk tutarı çok bulan gazi, davadan feragat etti. Devletin bu kadar yüksek parayı şahsına ödemesinden vicdanen rahatsızlık duyacağını belirten gazi, ‘Biz bugüne kadar devletimizin malına, parasına dokunulmayacağı bir görüşle eğitildik. Hiç pişman değilim’ dedi.

Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak Jandarma Karakolu’na 5 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Erduran, yaklaşık 2 yıl süren tedaviyle sağlığına kavuştu.

Taburcu olduktan sonra Trabzon’a yerleşen Erduran’a, ‘gazilik’ unvanı ile 22 yıllık askeri görevinden malulen emekli edilerek 160 bin TL tazminat verildi. Erduran, 2017 yılında ise avukatı aracılığıyla 120 bin TL talepli maddi- manevi tazminat davası açtı.

Taburcu olduktan sonra Trabzon’a yerleşen Erduran’a, ‘gazilik’ unvanı ile 22 yıllık askeri görevinden malulen emekli edilerek 160 bin TL tazminat verildi. Erduran, 2017 yılında ise avukatı aracılığıyla 120 bin TL talepli maddi- manevi tazminat davası açtı.

Gazi devletten alacağı milyonluk tazminatı istemedi! Devletin parasına dokunulmaz

Kulağında işitme kaybı, ayağında aksaklık yaşayan Erduran’ın tazminat davasını gören Erzurum 2’nci İdare Mahkemesi, bilirkişi raporu hazırlattı.

1 milyon 679 bin 866 lira 71 kuruş ödeme alacaktı

Raporda, vazife malullüğüne dair bağlanan gelir ve ödemeler dikkate alındığında Erduran’ın 1 milyon 679 bin 866 lira 71 kuruş karşılanmamış zararı bulunduğu bildirildi.

Gazi devletten alacağı milyonluk tazminatı istemedi! Devletin parasına dokunulmaz
O dönem yaralı halde yaşam mücadelesi veren gazi, mahkemenin, kendilerine ulaşan rapor hakkında görüşünü sorduğunda verilecek miktarı çok bulup, maddi tazminattan vazgeçtiğini bildirdi.

Cengiz Erduran, mahkemeye verdiği feragat dilekçesinde, “Davam sonucunda mahkemeniz tarafından şahsıma 1 milyon 679 bin 866 lira 71 TL maddi tazminat ödenmesine hükmedilmiştir. Ancak belirtilen paranın benim için çok yüksek olduğunu, devletin bu kadar yüksek parayı şahsıma ödemesinin vicdanımı huzursuz ettiği için, gönlüm razı olmadığından bu paradan vazgeçiyorum. Dolayısıyla maddi tazminat davasından vazgeçtiğimi, manevi tazminat davasının devamını arz ederim” ifadelerine yer verdi.

Gazi devletten alacağı milyonluk tazminatı istemedi! Devletin parasına dokunulmaz

 Mahkeme de Erduran’a yasal faiziyle 20 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

int.hbr

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA