reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

GÖZLER AYM’DE TOPLANTI SÜRÜYOR

GÖZLER AYM’DE TOPLANTI SÜRÜYOR
Bu haber 14 Ekim 2020 - 17:27 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Anayasa Mahkemesi, ‘Işıklar yanıyor’ paylaşımının ardından saat 14:00’te olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “AYM gereğini yapmalı” demişti. Toplantıdan ‘ışıklar yanıyor’ paylaşımı ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu kararıyla ilgili nasıl bir karar çıkacağı merak ediliyor.

Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım’ın darbe iması içeren ‘ışıklar yanıyor’ twitinin ardından yaşanan gerilim sürerken Anayasa Mahkemesi tüm üyelerinin katılımıyla olağanüstü toplandı. Saat 14:0’te başlayan toplantı sürüyor. AYM, “Üyemizin kişisel görüşü kurumumuzu bağlamaz” derken, Yıldırım “özür” dilemişti. AYM’nin nasıl bir karar alacağı ve bir açıklama daha yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. İşte ‘ışıklar yanıyor’ krizinde şimdiye kadar yaşananlar…

AYM üyesi Engin Yıldırım’ın dün akşam saatlerinde attığı ‘ışıklar yanıyor’ tweeti ortalığı karıştırdı. ‘Darbe iması’ içeren paylaşım nedeniyle Yıldırım ve Anayasa Mahkemesi’ne büyük tepki oluştu. Bu tepkiler üzerine Yıldırım o paylaşımını silip özür diledi. Ancak tepkilerin ardı arkası kesilmedi ve Yıldırım’ın istifa etmesi, etmediği takdirde de AYM tarafından görevden alınması talep edildi.

AYM’yi olağanüstü toplantıya çağırdı

Tüm bu tartışmalar sürerken Anayasa Mahkemesi’nden flaş bir karar geldi. AYM Başkanı Zühtü Arslan, tüm üyeleri bugün saat 14:00’te olağanüstü toplantıya çağırdı. Anayasa Mahkemesi üyelerinin saat 14:00’te başlayan toplantısı sürüyor. Toplantıda İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, AYM’nin Enis Berberoğlu hakkındaki hak ihlali kararını yok sayan kararının da masaya yatırılacağı belirtiliyor.

AYM’den ‘kendini bağlar’ açıklaması

Toplantı çağrısının ardından AYM’den ‘ışıklar yanıyor’ paylaşımıyla ilgili açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada, “Anayasa Mahkemesi’nin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesi’nin kurumsal görüşünü yansıtmaz” denildi.

int.hbr.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA