reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

TALİBAN’DAN KADINLARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN SÖZLER!

TALİBAN’DAN KADINLARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN SÖZLER!
Bu haber 18 Ağustos 2021 - 10:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen, Afganistan’da yönetimi ele geçirmeleri sonrasında bir televizyon kanalına konuk oldu. Shaheen kanalda, kadınların burka giyme zorunluluğunun olmayacağını ancak başörtüsünün zorunlu olacağını söyledi.

Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen‘den kadınlarla ilgili dikkat çeken sözler: Burka şart değil, başörtüsü zorunlu olacak

 

Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen, Afganistan‘da yönetimi ele geçirmeleri sonrasında bir televizyon kanalına konuk oldu. Shaheen kanalda, kadınların burka giyme zorunluluğunun olmayacağını ancak başörtüsünün zorunlu olacağını söyledi.

10 günlük ilerleyişin ardından pazar günü başkent Kabil’e giren Taliban, Afganistan’da yönetimi ele aldı. Sivil halkın çoğu ülkeden kaçmak için farklı yollara başvururken, Taliban yönetimindeki Afganistan’da neler yaşanacağı ise merak konusu oldu.

BAŞÖRTÜSÜ ZORUNLU OLACAK

Tüm dünyanın gelişmeleri yakından takip ettiği ülkede, Taliban’ın sert tutumu nedeniyle kadınları nasıl bir hayatın beklediği ise şekillenmeye başladı. SKY News kanalına konuk olan Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen, “Bu, onların güvenliği için” diyerek Afganistan’da kadınların burka giyme zorunluluğunun bulunmayacağını, ancak başörtüsünün zorunlu olacağını söyledi.

“AFGANLARIN YENİ BİR SAYFA AÇMASINA YARDIM ETME BATI’NIN DA YÜKÜMLÜLÜĞÜNDE”

Şahin ayrıca, “Birleşik Krallık Başbakanı ve dünyanın tüm liderleri Afganistan halkının isteklerine saygı duymalı ve Afgan halkına ülkeyi yeniden inşa etmesi konusunda yardım etmeli. Bu onların yükümlülüğü, çünkü 20 yıl boyunca Afganistan’ın yıkımının arkasında onlar vardı. İnsanların Afganistan’da yeni bir hayata başlamasına ve yeni bir sayfa açmasına yardım etmek de onların ahlaki yükümlülüğüdür” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA