reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

MERKEL: ”TERÖRİZMLE MÜCADELEDE İSTENİLEN HEDEFE ULAŞAMADIK”

MERKEL: ”TERÖRİZMLE MÜCADELEDE İSTENİLEN HEDEFE ULAŞAMADIK”
Bu haber 17 Ağustos 2021 - 10:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Afganistan’da 20 yıl süren uluslararası misyon istenilen sonuçlara ulaşamadı. Terörizmle maalesef istenilen hedefe ulaşamadık” dedi.

Afganistan’da Taliban’ın kontrol alanı genişlemeye devam ederken, dünya liderlerinden art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel başkent Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, Afganistan’daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Afganistan’da 20 yıl süren uluslararası misyon istenilen sonuçlara ulaşamadı. Terörizmle maalesef istenilen hedefe ulaşamadık“ dedi.
Afganistan’ın demokrasi ve barışta istenilen başarıya ulaşamadığını belirten Merkel, Afganistan’da yaşananlardan ders çıkartılması gerektiğini vurgulayarak, “Hedefleri küçük tutmak gerekli“ dedi.

“Almanya açısından son derece kötü bir sonuç oldu”

Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e girmesini ve ülkenin genelinde kontrolü sağlamasını endişe verici, korkunç ve dramatik olarak nitelendiren Merkel, “Bu gelişmeler Almanya açısından son derece kötü bir sonuç oldu” ifadelerini kullanarak, Afganistan’da görevleri sırasında hayatını kaybeden 59 Alman askeri hatırlattı.

“Yanlış değerlendirmede bulunduk”

Alman hükümetine yönelik Afganistan eleştirilerine değinen Merkel, “Uluslararası birliklerin Afganistan’dan çekilmesinden sonra Almanya için yerel görevlilerin tahliyesi için daha fazla zaman kalacağını düşünmüştük ama olmadı. Afgan ordusu, Taliban karşısında yeterince direniş göstermeden teslim oldu. Gelişmeler çok hızlı seyretti. Biz de yanlış değerlendirmede bulunduk. Ancak bu sadece Almanya’nın yanlış değerlendirmesi değildir“ dedi.

Erdal Altuntaş

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA