reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

YUNANİSTAN YANGINININ BİLANÇOSU YÜKSEK

YUNANİSTAN YANGINININ BİLANÇOSU YÜKSEK
Bu haber 06 Ağustos 2021 - 12:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yunanistan’daki Eğriboz Adası’nın (Evia) kuzeyinde ormanlık alandaki yangınla mücadele 4 gündür sürüyor. Henüz kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle en az 150 ev ve onlarca araç küle döndü.

Adada yaşayanlar hükümeti yangına yeterli derecede müdahale etmemekle suçlarken, hükümet ise yetkili birimlerin elinden geleni yaptığını ifade ederek kendini savundu.

Yangına uçak ve helikopterlerle müdahale edilmediği için alevlerin sönmediğini belirten ada sakinleri, hükümete müdahalede bulunması için çağrıda bulundu.

Adadaki çam ormanlarının bulunduğu turistik Rovies kasabasında, yeşil alanlar küle dönerken bir çok canlı da telef oldu. Yangınlar bölgede hem ekolojik hem de ekonomik bir felakete yol açtı.

Yangın nedeniyle bir çok noktada trafik akışının durdurulduğu belirtildi.

Atina’da binlerce kişi şehri terk etti

Yunanistan’ın 99 farklı noktasında yangınlar devam ederken, başkent Atina’nın kuzeyinde ormanlık alanda alevlerin yeniden yükselmesi sonucu binlerce insan şehri terk etti.

İtfaiye ekipleri gece boyunca alevlerin yerleşim bölgelerine, elektrik tesisatlarına ve tarihi mekanlara sıçramaması için yangınla mücadele etti.

Alexandros Gasteratos

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA