reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

İSRAİL’İN TEHLİKELİ MİLYONERİ: BENNET

İSRAİL’İN TEHLİKELİ MİLYONERİ: BENNET
Bu haber 15 Haziran 2021 - 12:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İsrail’de Netanyahu’nun 12 yıllık başbakanlığını sona erdirip dün göreve başlayan teknoloji milyoneri Bennett, Filistinliler için daha büyük bir risk anlamına geliyor. Netanyahu’dan daha aşırı sağcı olan Bennett, Filistin’deki yeni yerleşimlerin hızlandırılmasından yana.

İsrail’de önceki gün güvenoyu alan 8 partili koalisyon hükümetiyle Binyamin Netanyahu’nun 12 yıllık başbakanlığı sona ermişti.

Dün Netanyahu’dan görevi devralan Yamina Partisi lideri Naftali Bennett (49), ABD göçmeni eski bir komando. 1999’da dolandırıcılıkla mücadele yazılım şirketi Cyota’yı kuran Bennett, firmayı 2005’te ABD’ye 145 milyon dolara sattı.

Bennett, Netanyahu hükümetlerinde bakanlıklar yaptı. Ancak ‘yeterince milliyetçi olmamak’la suçladığı Netanyahu ile bağını kopardı. Bennett, İsrail’in bir Yahudi ulus devleti olmasını destekliyor.

SERTLİKTEN YANA

Batı Şeria, Doğu Kudüs ileGolan Tepeleri’nin ülkesinin hakkı olduğunu iddia eden Bennett
yeni yerleşimlerin inşalarının yavaşlamasına bile karşı. Bennett, Filistin devletinin kurulmasını öngören iki devletli çözüm önerisi için “Kalçaya saplanmış bir şarapnele benziyor” demişti.

“İktidarda olduğum müddetçe İsrail’in bir santimetrekaresini dahi vermem” diyen Bennett, Filistinlilere daha sert davranılması
gerektiğini düşünüyor ve idam cezasını savunuyor. Hamas ile ateşkese karşı çıkan Bennett, İsrail’in hava saldırılarında Filistinlilerin ölmesinin sorumlusunun Hamas olduğunu söylüyor.

KİPALI İLK BAŞBAKAN

Bennett 2014’te İsrail’in eylemlerini eleştirenlerle alay eden reklamda oynamıştı. Hipster bir İsrailli kılığına giren Bennett özür diledikten sonra gerçek kılığına bürünerek
“Bugünden itibaren özür dilemeyi bırakıyoruz” demişti. Bennett, Yahudi takkesi kipa takan ilk başbakan olacak.

‘KATLİAM’ İDDİASI

İsrail 1996’da Lübnan sınırları içinde Hizbullah’a karşı ‘Gazap Üzümleri’ adıyla operasyon düzenlemişti. Harekata katılan ordunun başındaki Bennett iddiaya göre; ‘korkaklık’la suçladığı üstlerinin emrine karşı gelerek askerleri planlanan alandan daha iç noktalara götürmüştü. Burada çıkan çatışmada 102 Lübnanlı sivil ölmüştü. Bennett pusuya düşürüldüklerini iddia etmişti. Katliamın ardından oluşan uluslararası baskı, İsrail’in operasyonu sona erdirmesine yol açmıştı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA