reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN RUHU KARACABEY’DE YAŞATILDI

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN RUHU KARACABEY’DE YAŞATILDI
Bu haber 08 Mart 2024 - 14:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Karacabey Belediyesi 100. Yıl Sanat Galerisinde ‘Çanakkale Zaferi Resim Sergisi’ açılışı gerçekleştirildi.

Karacabey Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılına ithafen açılan ‘Çanakkale Zaferi Resim Sergisi’, geçtiğimiz günlerde Seyran ilk ve Orta Okulu öğrencilerinin eserleriyle açıldı. Sergi açılışına Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ongun, İlçe Müftüsü Abdullah Karaca, Ak Parti İlçe Başkanı Güntekin Saygısever ile okul müdürleri, öğretmen, veliler ve öğrenciler katıldı.

Tarihimizde çok önemli bir kilometre taşı

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan, “Çanakkale Zaferleri şerefle yad ettiğimiz, tarihimizde çok önemli bir kilometre taşı. O zaman itibariyle en yetişmiş, eğitimli evlatlarımız da Çanakkale’de şehit oldu. Bazı okullarımız mezun veremedi bu sebeple. Orada vatanımız için milletimiz için canlarını feda ettiler. Çanakkale’ye, o nesil dönmemek için gitmişti. Eğer o nesil dönebilseydi, bambaşka bir dünya olurdu. Biz bu destanı, tarihi şuuru diri tutmak mecburiyetindeyiz. Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahramanlarımızı minnetle, şükranla anıyorum. Bu savaşlar esnasında şehit düşen kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. Böyle anlamlı bir etkinliği düzenleyen Seyran Okulunu da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Açılış kurdelesinin ardından, Seyran ilk ve orta okulu öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan sergide resim öğretmenleri Didem Karakuş ziyaretçilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Sergi öncesi müzisyenler tarafından çello, keman ve yan flütten oluşan müzik grubu, ziyaretçilere klasik dinletiler sundu.

Sergi, 13 Mart’a kadar açık kalacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA