reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

BURSATEKNOPARK KADINLARLA GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

BURSATEKNOPARK KADINLARLA GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR
Bu haber 08 Mart 2024 - 13:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yönetici şirket kadrosunun tamamı kadınlardan oluşan Bursateknopark, ARGE ve bilimsel araştırma-geliştirme projelerinde büyük rol üstleniyor. Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında ilerlemesinde ve ekonomik kalkınmasında yine Bursateknopark bünyesindeki kadın yöneticilerin imzası bulunuyor.

Bursa Teknik Üniversitesi tarafından 2020 yılında ilk adımları atılan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı izni ile 2022 yılında faaliyete geçen Bursateknopark, hızlı bir ivme ile çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesinde önemli bir role bürünen Bursateknopark’ın yönetici şirket kadrosunun tamamını kadınlar oluşturuyor. Bursateknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu ve ekibi, teknopark firmalarının bilim ve teknolojiye sağlayacağı katkıların farkındalığı ile tüm süreçlerin titizlikle yürütülmesini sağlıyor. Bursateknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu’nun önderliğindeki ekip, alanında uzman 7 kadından oluşuyor. Sanayi ve Ar-Ge ekosistemindeki ‘erkek egemen algısı’ yine BTÜ bünyesindeki Bursateknopark’ın kadın yöneticileri sayesinde kırılıyor. Bursateknopark’ta yer alan 32 firma, Bedeloğlu ve ekibinin iş birliği ile çalışmalarını sürdürüyor.

Firmaların Yenilik ve Rekabet Gücüne Büyük Katkı

Firmaların yenilik ve rekabet gücünü artırmada kritik rol üstlenen ve büyük başarı elde eden Bursateknopark’ın Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu ve ekibinin çalışmalarıyla firmaların Ar-Ge faaliyetleri destekleniyor, bilimsel araştırma ve geliştirme projeleri ticari uygulamalara dönüştürülerek, firmaların rekabet gücünün arttırılmasına yardımcı olunuyor. Aynı zamanda burada, kadınlara ve genç yeteneklere istihdam fırsatları sunarak bilim ve teknoloji alanında nitelikli iş gücünün gelişimine katkı sağlanıyor. Bursateknopark’ın, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesine ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla kısa zamanda birçok önemli faaliyete imza attığını kaydeden Prof. Dr. Bedeloğlu, bu başarıda kadınların büyük emeğinin olduğunu vurguladı.

Kadın Girişimciler Küresel Pazarda

Bursateknopark’taki kadın girişimcilerin projelerinden bahseden Bedeloğlu, “Ar-Ge ofisinde faaliyet gösteren yapay zekâ destekli finans, yazılım ve ihracat platformu üzerine çalışmalar yürüten kadın girişimcimizin kurduğu bir firmamız, Batı Afrika’nın önemli liman ülkelerinden Gana’da şubesini açarak küresel pazarda önemli bir yer tutmayı hedefliyor. Aynı zamanda kimya, inşaat, yazılım, çevre firmalarımızda önemli oranda kadın istihdamı bulunuyor. Kadınların teknolojide yer alması ve bakış açılarını teknolojiye çevirmelerinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu kapsamda da kadın girişimciliğinin ve istihdamının dünya genelindeki teknolojik gelişmeler doğrultusunda arttırılmasını hedefliyoruz ve bu alanlarda kısa vadede projeler gerçekleştireceğiz. Rektörümüz ve Bursateknopark Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Naci Çağlar ile tüm yönetim kurulu üyelerimizin destekleri sayesinde, Bursateknopark’ın her kademesinde yer alan kadınlarımızla daha büyük başarılara imza atacağız” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA