reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

KAYAPA OSB ‘OTOMOTİV UR-GE KÜMESİ’ KURUYOR…

KAYAPA OSB ‘OTOMOTİV UR-GE KÜMESİ’ KURUYOR…
Bu haber 12 Ocak 2024 - 12:07 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kayapa OSB yönetimi, bölgede otomotiv sanayine yönelik üretim yapan firmaların uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi amacıyla ‘Kayapa OSB Otomotiv Ur-Ge Kümesi’ kurma çalışmaları başlattı.

Kayapa OSB Otomotiv Ur-Ge Kümesi projesine katılan 25 firmanın yetkilisi ile yapılan toplantının açılışında konuşan Kayapa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, “Bölgemiz Bursa’nın en yeni OSB’si olmasına rağmen gerek altyapı ve üst yapı çalışmalarımızı, gerekse üyelerimizin bilgilendirilmesine yönelik çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Ur-Ge çalışmamız da bölgemizde otomotiv sanayine yönelik üretim yapan firmaların uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesini sağlayacak” dedi.

Daha sonra konuşan ve Ur-Ge çalışmalarına liderlik eden Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Duran da, Kayapa OSB Otomotiv Kümesi projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bölgede faaliyette bulunan 25 firmanın katılımıyla kurulacak Kayapa OSB Otomotiv Ur-Ge Kümesi için önümüzdeki günlerde Ticaret Bakanlığına başvuruda bulunacaklarını ifade eden İlker Duran, “Bursa’nın en OSB’si olarak kentimizdeki ikinci otomotiv kümelenmesini biz başlatmak istiyoruz. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu projede Oda’nın bilgi birikiminden ve deneyimlerinden faydalanacağız” dedi.

Açıklamalarında, kümelenme ve Ur-Ge faaliyetlerinin özellikle ihracatın artırılmasına yönelik olduğunu belirten Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Duran, “Bu kapsamda yurtdışı fuar katılımlarından alım heyetlerini ağırlanmasına ve B2B toplantılara kadar pek çok çalışma yapılabiliyor. Kümemizin kuruluşu onaylandıktan sonra işe ihtiyaç analizi ile başlayacağız ve bu doğrultuda hedeflerimizi belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kayapa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Duran’ın konuşmaları ve bilgilendirmelerinin ardından toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA