reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

İMSİAD’DAN “YEŞİL DÖNÜŞÜME” TAM DESTEK

İMSİAD’DAN “YEŞİL DÖNÜŞÜME” TAM DESTEK
Bu haber 08 Aralık 2023 - 11:26 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) inşaat sektöründe yeşil geleceği gündemine aldı. “İnşaat Sektöründe Yeşil Geleceğe Yolculuk” temasıyla düzenlenen programda, enerji yönetimi ve otomasyon çözümleri konusunda lider şirket Schneider Electric, inşaat sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

İMSİAD ile Schneider Electric tarafından Hilton Bursa’da birlikte gerçekleştirilen programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Mersin, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Kara, AK Parti 27. Dönem Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜSİAD Başkanı Alpaslan Şenocak, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Küçükkayalar, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Burak Özgen, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Başar Bulut, Doğalgaz Enerji Mekanik Mühendis ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Alptekin Şahintürk, Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı Murat Çakmaker, Schneider Electric Bursa Bölge Müdürü Okan Torun, Schneider Electric Türkiye Satış Direktörü Serkan Şakarcan, Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Satış Müdürü Ramazan Coşan, Schneider Electric Satış Mühendisi Sinan Maden ve inşaat sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İMSAİD Başkanı Şeref Demir, inşaat sektörünün özellikle pandemi döneminde ve sonrasında yaşanan küresel sorunlardan en çok etkilenen sektörlerden biri olduğunu söyledi. Demir, “Modernleşmiş, inovasyonu kucaklamış, üretkenliğini artırmış, güvenilir tedarik zincirleri kurmuş, diğer küresel endüstrilerden dersler çıkarmış, teknolojilerden ve yeni çalışma yöntemlerinden yararlanarak büyük adımlar atmış kariyer için cazip bir sektöre dönüşmüş bu kriterlerle çevresel ve sosyal değerlerin öncelikleri benimsemiş bir sektör geleceğimizin hedefi olmalıdır” dedi.

“ÇAĞA AYAK UYDURMALIYIZ”

İnşaat sektörünün yeni nesil sürdürülebilir altyapı üzerine projelerini inşa etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Şeref Demir, “İnşaat sektörü, yenilenebilir enerji tesisleri ile yaşam boyu düşük karbon ayak izine ve düşük su kullanımına sahip, enerji tasarruflu binalar da dahil olmak üzere yeni nesil sürdürülebilir altyapı üzerine projelerini inşa etmelidir. Sektör veri alanında uzmanlık kazanmalı,  inşaat şirketleri veri bilimi, yapay zekâ ve teknoloji şirketleri gibi geleneksel olmayan kaynaklardan gelecek yeteneklerin yanı sıra sektör içerisinde inovasyonun cezbettiği çalışanların katkıları ile çağa ayak uydurmalıdır” diye konuştu.

İnşaat sektörünün büyük bir değişimin arifesinde olduğunu belirten İMSİAD Başkanı Şeref Demir, “Büyük bir dönüşümden geçecek olan inşaat sektörü, çalışanlara heyecan verici kariyer imkânları sunan, yeni mezunlar için tercih edilen bir sektör haline gelecek. Geleneksel olarak sahada yapılan işlerin çoğu fabrikalara ve tasarım ofislerine taşınacaktır. Sektörde çeşitlilik engeli aşılacak, çok daha fazla kadın ve farklı eğitim, meslek geçmişlerine sahip yetenekler sektöre akın edecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

“DÜNYANIN GELECEĞİNİ ELEKTRİK BELİRLEYECEK”

Toplantıya katılan akademik oda başkanları ile sektör temsilcileri de değerlendirmelerde bulundular.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Başar Bulut, dünyanın geleceğini kurtarma anlamında enerji kaynaklarının akıllıca kullanıma dikkat çektiği konuşmasında ülke çapında özellikle inşaat sektöründe enerji yönetiminin önemine değindi. Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Burak Özgen de Schneider Electric’in enerjinin verimli kullanılması anlamında elektrikli araçların yanı sıra inşaat sektöründe akıllı bina teknolojisine öncülük ederek önemli işlere imza attığını söyledi. Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ise “Yeşil Gelecek” konusunun ülke çapında geç kalınmış olsa da gündeme gelmesinin sevindirici olduğunu belirterek uygulamaların artmasında inşaat sektörü temsilcilerine büyük pay düştüğünü ifade etti. İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Küçükkayalar da yaptığı konuşmada enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve akıllı bina teknolojilerinin günümüzde olmazsa olmaz konularından biri olduğunu söyleyerek kamu ve özel sektörün çalışmalarında destek olacaklarını belirtti.

Doğalgaz Enerji Mekanik Mühendis ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Alptekin Şahintürk, özellikle akıllı bina teknolojileri kullanımının yaygınlaşmasına dikkat çekerek İMSİAD’ı sektör temsilcilerine yönelik yaptığı çalışmaları için teşekkür etti. Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı Murat Çakmaker de sektörün öncü şirketi Schneider Electric’in önemli çalışmalarıyla Bursa’da fark oluşturacağını, önceliğin akıllı ve güvenli binaların olması gerektiğini söyledi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜSİAD Başkanı Alpaslan Şenocak ise önemli bir konuda sektör temsilcilerini bir araya getiren İMSİAD’a ve katkılarından dolayı Schneider Electric’e teşekkür etti.

Son olarak kürsüye çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Mersin’de enerjinin verimli kullanılmasıyla inşaat sektörünün sürdürülebilir olacağını belirterek, yeşil gelecek projesinin ancak el ele verilerek gerçekleşebileceğini ifade etti.

“YAŞAM DÖNGÜSÜ DİJİTALLEŞMEDEN GEÇİYOR”

Programın son bölümünde Schneider Electric Türkiye Satış Direktörü Serkan Şakarcan, Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Satış Müdürü Ramazan Coşan, Schneider Electric Satış Mühendisi Sinan Maden katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

Yapılan sunumlarda Schneider Electric’in misyonları anlatılarak, dijital ve elektrikli dünyanın insanlığa getireceği faydalar aktarıldı. Geleceğin binalarının temellerini sürdürülebilir, çevik, hiper verimli ve insan odaklı olması gerektiği tezi ortaya konulan sunumda “Yeşil Gelecek” temasının önemine değinildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği sunumda, şehri imar ederken insanın ihmal edilmemesi hatırlatılarak binalarda ve altyapıda yaşam döngüsünün dijitalleşme yoluyla verimli ve sürdürülebilir olabileceği anlatıldı.

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, katkıları ve desteklerinden dolayı Schneider Electric Bursa Bölge Müdürü Okan Torun’a plaket takdim etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA