reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

KARACABEY TARIMSAL ÜRETİM ZENGİNLİĞİ İLE ÖNE ÇIKIYOR

KARACABEY TARIMSAL ÜRETİM ZENGİNLİĞİ İLE ÖNE ÇIKIYOR
Bu haber 25 Ekim 2023 - 11:29 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Tarım ve hayvancılığın başkenti Karacabey, her alanda üretim faaliyetleriyle ön plana çıkmaya devam ediyor.

İlçedeki üreticilerle sık sık bir araya gelen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Ovaesemen Mahallesinde deveci armudu üretimi yapan Hacıoğlu Çiftlik yetkilisi Cihan Hacıoğlu ile bir araya geldi.

Burada açıklamalarda bulunan Özkan, “Tarım ve hayvancılığın başkenti olarak değerlendirdiğimiz güzellikler şehri Karacabey’imizde Ovaesemen Mahallemizdeyiz. Çok çeşitli ürünler var bildiğiniz gibi Karacabey’imizde. Yaklaşık 300 dönümlük bir alandayız ve gördüğünüz gibi işte bu bahçelerden haziran ayından hasat yapılıyor. Ağaçlardan toplandıktan sonra kalibre yapılıyor, kasalanıyor, daha sonra da soğuk hava deposuna koyuluyor ve ondan sonra da pazara arz ediliyor. Allah iş rastlığı versin” dedi.

Verimli topraklarda her şey yetişiyor

“Karacabey böyle verimli toprakları olan bir yer” diyen Özkan, “Salçalık domatesinden mısırına, tohumculuk faaliyetlerinden karpuzuna, kavununa, kapya biberine kadar her çeşit ürün burada yetişiyor. Bunun yanında son zamanlarda da meyveciliğe, alternatif ürünler noktasında yönelmeye başladı çiftçilerimiz. Bugün deveci armut bahçesindeyiz. Ceviz bahçeleri var, Trabzon hurmaları var, elma bahçeleri var, siyah incir çalışmaları var, bunun yanında aromatik ve tıbbi bilgiler üzerine çalışma yapan üreticilerimiz var. Dolayısıyla biz de fırsat buldukça üreticilerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Bol ve bereketli bir sezon geçirmenizi diliyoruz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA