reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam
Erçin YALÇIN

KKTC’DE ‘KAPALI DEVRE’ TURİZMİ BAŞLADI!

KKTC’DE ‘KAPALI DEVRE’ TURİZMİ BAŞLADI!
Bu haber 28 Nisan 2021 - 19:11 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Corona virüs nedeniyle turizmin çıkmaza girdiği KKTC’de hükümet, sektörün kontrollü açılması için adım attı.

Corona virüs nedeniyle 2020’nin Mart ayından bu yana çıkmaza giren turizm sektörü kontrollü şekilde açılmaya başlandı.

Turistler Konakladıkları Tesisten Dışarı Çıkamıyacaklar…

“Kapalı devre turizm faaliyetleri, charter ve tarifeli seferler için geçerli olacaktır. Ülkeye girecek turistlerin, çift negatif PCR sonucunu ibraz etmeleri zorunlu olacak.  Hotel rezervasyonları, acenteler aracılığı ile yapılacak. KKTC’ye gidecek olan turistler, acenteler aracılığı ile yapmış oldukları konaklama tesisleri dışına çıkmayacak. KKTC’ye giden turistler, Kuzey Kıbrıs Turkcell aracılığı ile geliştirilen ve kontrolü Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılacak elektronik bileklikler aracılığı ile rezervasyon yapılan turizm konaklama tesislerinin dışına çıkılmayacak.

“Kapalı devre” turizm modeli içerisinde yer alacak turizm konaklama tesisleri çalışanları da, tesis dışına çıkmayacak, çalışan dışında turizm konaklama tesisine dışarıdan giriş yapılmayacak. Belirlenen kriter ve tedbirlere aykırı davranışta bulunanlara, cezai müeyyide uygulanacaktır”

Bu arada benden size tio..kapalı devre turizm’e geçen Kuzey Kıbrıs’ta tatil yapabileceğiniz eni iyi Hotel Salamis Bay Conti ve Türkiye…

Azdan Az.. Çoktan Çok gider! Turizmde 2021’in yıldızı Pandemi’nin gölgesinde Ege olacak…

Turizm, pandeminin en çok etkilediği sektörlerin başında geliyor. Pek çok sektör aradan geçen bir yılı aşkın süreden bu yana salgınla gelen yeni şartlara alışırken, turizm dünya çapında sancılı sürecini devam ettiriyor. Turizmin kalesi olan Antalya, Rusya-Almanya-İngiltere açıklaması öncesi sezona hazırlanırken, gelen haberler’le yıkıldı..Açılışa hazırlanan otellerin çoğu kapattı..

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırma kararı alındığını açıklamıştı. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çeşitli önlemler alınacağını ifade ederek “Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırmasına karar verildi.” dedi. İstanbul ile Moskova arasında haftada iki uçuş gerçekleştirilebileceğini kaydeden Golikova, “Ayrıca Türkiye’de bulunan Rus vatandaşlarının Rusya’ya dönüşü ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşasında yer alanların ulaşımı için uçuşlar korunacak.” Süreci yakından takip etmeyi devam ettireceklerini belirten Golikova, salgınla ilgili gelişmelerin olumlu yönde ilerlemesi halinde uçuşların tekrar normale döneceğini söyledi.

Uluslararası seyahatler ne zaman normale dönecek, geniş kitleler rahat ve kolaylıkla hangi tarihten itibaren yolculuk yapmaya başlayacak halen belli değil. Bu konularda kısa sürede normalleşmeyi bekleyenlerin sayısı da bir hayli az. Haliyle turizme ev sahipliği yapan Türkiye gibi ülkelerde de yabancı turiste ilişkin beklentiler düşük rakamlarda ortaya konuyor. Global arena’da Türkiye’de de tüm gözler iç turizme dönmüş durumda.

İç turizmden beslenecek ülkeler arasında yer alacak Türkiye’de, bu gelişmeden en çok yararlanacak bölgelerin başında Ege geliyor. Her ne kadar otel turistinde Akdeniz’in gerisinde kalsa da Otelleri ve Butik Otelleri ile ve yazlık sayısındaki yüksek oran ile ev kiralama sisteminin yaygın olarak kullanılması Ege’yi bu yılki turist hareketliliğinde daha çok öne çıkaracak.

Türkiye’nin geleneksel iç turizm destinasyonlarını bünyesinde toplayan İzmir, Muğla, Balıkesir, Çanakkale Ege’nin bu yılki turizm hareketliliğinde aslan payını alacağı yerler…

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 14 günlük kısmi kısıtlama’da vaka oranı düşmez ise Ege’de Antalya gibi sezona Haziran’da girebilecek..

Antalya’nın dezavantajı yıllardır kurguyu Rus-Alman vd. ülkeler üzerine yapması, İç pazara ağırlık vermedikleri sıkıntı yaşayacaklar. İç Pazar’a yıllardır sahip çıkan Kuzey ve Güney Ege pastadan en büyük payı alacak yerler olacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA