reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OKÇU ELİF MUTLU KARACABEY’İN GURURU OLDU

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OKÇU ELİF MUTLU KARACABEY’İN GURURU OLDU
Bu haber 12 Nisan 2023 - 13:19 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sporun ve sporcunun kenti Karacabey, örnek başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Samsun’da düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Salon Şampiyonasında, Karacabey Belediyespor Ulubatlı Hasan Okçuluk Kulübü sporcularından Elif Mutlu Türkiye Şampiyonu oldu. Elif Mutlu başarısıyla ilçeye büyük mutluluk yaşattı.

Mutlu, önceki gün antrenörü Mehmet Kemal Baltacı ile birlikte Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret etti.

“Tesislerimiz başarı yolunda sporculara yol açıyor”

Gerçekleşen görüşmede Antrenör Baltacı, “Geleneksel Türkiye Okçuluk Salon Şampiyonası yılda 1 kere yapılıyor, 2 yıldır da Samsun’da düzenleniyor. Geçen yıl da katılım sağladık ve takımlarda finallere kaldık. Bu sene de Elif kızımız, Kadınlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Elif’le geçen yıl üniversite okumak için geldiğinde tanıştık. KYK’da Karacabey Belediyespor olarak eğitim veriyoruz. Elif’le orada tanıştıktan sonra, 1 yıl boyunca çok sıkı ve disiplinli bir idman süreci geçirdik. Tabi bu bir başarı getirdi. Bu başarının altında, kullanmış olduğumuz tesisin çok büyük önemi var. Sağ olsun Karacabey Belediyesi’nin geleneksel Türk okçuluğu adına yapmış olduğu otağı ve açık atış alanı, gerçekten bizim bütün imkânlarımızı karşılıyor” dedi.

“Karacabey’i çok sevdim”

Geleneksel Türk Okçuluğunda Türkiye Birincisi olan Elif Mutlu ise “Ben Trabzonluyum. Karacabey Meslek Yüksekokulunda Veteriner Teknikerliği okuyorum. KYK yurdunda Mehmet hocamız gönüllü olarak geleneksel Türk Okçuluğu dersleri veriyor. Bizler de merak ederek başladık. Kendisinden Allah razı olsun, bizleri bu konuda bilgilendirdi ve daha çok üzerimize düştü. Beni Karacabey Belediyespor’a lisanslı olarak kaydettirdi. Yarışmalara götürdü, idmanlarda kendimizi geliştirdik. Şimdi ise Türkiye Şampiyonluğu nasip oldu. Karacabey’i çok sevdim, okçuluğu da bırakmak istemediğim için Trabzon’da da bu sporla ilgili yeterli ekipman olmadığı için Karacabey’de kalıp okçuluğu yapmayı düşünüyorum. İnşallah olursa burada kalmayı ve okçuluğu devam ettirmeyi çok istiyorum” diye konuştu.

“Sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edeceğiz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Elif Mutlu’nun başarısının ilçede büyük gurur kaynağı olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Özkan da “Gerçekten göğsümüzü kabartan bir başarı. Okçuluk bizim ata sporumuz. Hocamın belirttiği gibi de son yıllarda bu noktada gerçekten ciddi çalışmalar oluyor. Karacabey’de de biz 22 tane branş oluşturduk, geçmiş yıllarda ilçemizde 283 lisanslı sporcu vardı, şimdi 10 binlere ulaştı. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu Bursa ziyaretine geldi ve bu çalışmaları anlattığımızda kendisinden destek istedik, kendileri de sağ olsun bizi kırmadı. İşte burada çok amaçlı spor salonunu yaptık, onların desteği ile Gençlik Merkezi yaptık, kırsal ve merkezde halı sahalar yaptık ve yapıyoruz. Gerçekten spor anlamında Karacabey Belediyesi olarak bir devrim yaptığımızı da ifade edebilirim. Karacabey’de sportif faaliyetler çoğaldı; her gün bir yerlerde maçlarımız oluyor, çocuklarımız gidiyor. Belediye olarak sporcularımızı araçlarımızla evlerinden alıyoruz, spor yapmak isteyen ev hanımlarını evlerinden alıyoruz ve bahsettiğimiz spor salonlarımızda spor yaptırıyoruz. Biz belediye olarak bu işleri önemsiyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Sizleri tekrar tebrik ediyorum. Bizim göğsümüzü kabarttığınız ve ilçemize mutluluk kazandırdınız. İnşallah bu tür başarılar geldikçe, vatandaşlarımızın duyarlılığı daha da artacaktır diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA