reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

BEBKA’NIN 2023 YILI BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ

BEBKA’NIN 2023 YILI BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Bu haber 02 Şubat 2023 - 10:21 'de eklendi ve kez görüntülendi.

BEBKA Ocak ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Bursa’da gerçekleştirildi. Toplantıda 2024-2028 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı, BEBKA’nın 2023 yılı bütçesi ve Bölgesel Girişim Sermayesi Mali Destek Programı konuları ele alındı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Ocak ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız Başkanlığında, Bursa Valisi Yakup Canbolat ev sahipliğinde, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katılımıyla düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerine devam eden BEBKA’nın 2024-2028 yılları için katılımcı bir esasla hazırladığı Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı, Yönetim Kurulu Toplantısı’nda görüşe sunuldu. Yaklaşık bir senedir hazırlık çalışmaları süren bölge planında onay ve kurum görüşleri süreci başladı. Üç ilde gerçekleştirilen geniş katılımlı çalıştaylar, paydaş anketleri ve bölgedeki tüm ilçelerde gerçekleştirilen saha ziyaretleri tamamlanarak bölgenin vizyonu, stratejik öncelikleri ve hedefleri ile bu hedeflere ulaşmak için planlanan program ve proje önerileri belirlendi. Yapılan analizlerde yönetim kurulu üyelerinin görüş ve önerilerine sunulan taslak bölge planı onaylanarak kurum görüşlerine sunulmak üzere paydaşlara iletilecek. Hazırlıkları devam eden 12. Kalkınma Planı ve Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ile uyumlu ve koordineli bir şekilde görüş süreci devam edecek olan TR41 Bölge Planı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu onayının ardından Cumhurbaşkanına arz edilecek.

BEBKA’nın 2023 bütçesi hazır

Yönetim Kurulu toplantısında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın 2023 yılına yönelik hazırlanan bütçesi de görüşüldü. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda TR41 Bölgesi için çalışmalarını sürdüren BEBKA’nın Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nde görüşülen 2023 yılı bütçesi Yönetim Kurulu Kararı ile kesinleşti. BEBKA, 2023 bütçesi ile bölgenin kalkınması için hayata geçireceği destekler ve projelerle çalışmalarına devam edecek.

BEBKA’nın 2022 yılında hayata geçirdiği ve girişimcilik ekosistemini harekete geçirmeyi planladığı Bölgesel Girişim Sermayesi Mali Destek Programı süreci, Ocak ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’nın diğer bir önemli gündem başlığı oldu. BEBKA’nın 100 milyon TL’yi aşan desteğiyle hareketlenen girişimcilik ekosistemine yönelik 23 başvuruyla büyüklüğü 11 milyar lirayı bulan girişim sermayesi yatırım fonlarından 548 milyon lira fon talebi toplandı. Süreçle ilgili Yönetim Kurulu üyeleri bilgilendirildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA