reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

BUÜ’LÜ 221 AKADEMİSYEN “EN FAZLA ATIF VE H İNDEKSİ” LİSTESİNDE

BUÜ’LÜ 221 AKADEMİSYEN “EN FAZLA ATIF VE H İNDEKSİ” LİSTESİNDE
Bu haber 07 Ekim 2022 - 13:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Uluslararası sıralama kuruluşu “AD Scientific Index”‘in Google Scholar açık profillerine göre AD Scientific Index- 2023 “Turkey Top 10.000 Scientists_ Türkiye’nin en başarılı 10.000 akademisyeni” listesi adscientificindex.com adresinde yayınlandı. 216 ülke ve 195.060 üniversite ve kurumdaki 1.082.000 akademisyenden oluşan listede yer alan Türkiye adresli en çok atıf alan ve en yüksek H index’ine sahip ilk 10.000 akademisyeni gösteren listede Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) görev yapan 221 akademisyen yer aldı.

BUÜ’nün en fazla atıf alan ve en yüksek H endeksine sahip akademisyeni Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız oldu. Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Salih Çepni ikinci, Prof. Dr. Selahattin Turan üçüncü sırada gösterildi. Listede Tıp Fakültesi’nde görev yapan öğretim üyesi Prof. Dr. İlker Ercan ile Prof. Dr. Mustafa Sertaç Yılmaz ise 4. ve 5. sırayı paylaştı.

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, h-indeksi ve atıf sayısı sıralamasının yapıldığı listede BUÜ’de görev yapan en yüksek göstergelere sahip birinci akademisyen olurken, aynı zamanda Türkiye sıralamasında da 128. sırada yer almayı başardı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni ise Türkiye sıralamasında 193. sırada gösterilirken, aynı fakülteden Prof. Dr. Selahattin Turan da 411. sırada kendisine yer buldu. Tıp fakültesinden Prof. Dr. İlker Ercan ise Türkiye sıralamasında 532., aynı fakülteden Prof. Dr. Mustafa Sertaç Yılmaz da Türkiye sıralamasında 572. sırada yer aldı.

POTANSİYEL ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Açıklanan “Turkey Top 10.000 Scientists Türkiye’nin en başarılı 10.000 akademisyeni” hakkında değerlendirmelerde bulunan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Geçen yıl açıklanan listede 208 akademisyenimiz yer almıştı. 2022 yılında Üniversitemizden listeye giren akademisyen sayısı da 221’e ulaştı” diye konuştu. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin akademik sıralamalarında her geçen yıl gözle görülür bir yükseliş trendi yakaladığına işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, son üç yılda yaptıkları çalışmalar neticesinde akademik anlamda ilerleme sağlandığına vurgu yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Üniversitemizdeki akademisyenlerin donanımlarına her zaman güvendik. Her türlü sorun ve talep karşısında duyarlı olduk. İletişimimizi üst seviyede tuttuk. Biz iyi niyetle yaklaşınca akademisyenlerimiz de asli görevlerine daha sıkı sarılıyor. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel anlamda da önemli projelere imza atıyorlar. Böyle olunca da gerek akademik anlamda gerekse de bilimsel proje üretimi konusunda başarıya ulaşabiliyoruz. Bir bütün halinde üniversitemizi hak ettiği noktaya getirmek için çalışıyoruz. Son iki yıldır gerçek anlamda özveri ile görevlerini yapan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Listede yer alan akademisyenlerimizi de tebrik ediyorum. Bu akademisyenlerimizin sayısının her geçen yıl daha da artacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bursa Uludağ Üniversitesi İlk 10 sıralamaya girenler:

Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız  (Mühendislik Fakültesi)

Prof. Dr. Salih Çepni (Eğitim Fakültesi)

Prof. Dr. Selahattin Turan(Eğitim Fakültesi)

Prof. Dr. İlker Ercan(Tıp Fakültesi)

Prof. Dr. Mustafa Sertaç Yılmaz(Tıp Fakültesi)

Prof. Dr. Sara Şebnem Kılıç Gültekin(Tıp Fakültesi)

Prof. Dr. Nuran Bayram Arlı (İktisat Fakültesi)

Prof. Dr. Halis Akalın (Tıp Fakültesi)

Prof. Dr. Haluk Barbaros Oral(Tıp Fakültesi)

Prof. Dr. Sevinç Serpil Aytaç(İktisat Fakültesi)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA