reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

UKRAYNA’DAKİ TÜRKLER YURDA GETİRİLİYOR

UKRAYNA’DAKİ TÜRKLER YURDA GETİRİLİYOR
Bu haber 11 Mart 2022 - 14:33 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ukrayna’da yaşanan saldırıların ardından Türklerin yurda dönüşü devam ediyor. Bugüne kadar 14 bine yakın kişi Dışişleri Bakanlığı’nın çabalarıyla Türkiye’ye getirildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısında 2 hafta geride kaldı. Ülkedeki Türklerin tahliyesi de aralıksız devam ediyor. Bugüne kadar binlerce Türk vatandaşı sorunsuz bir şekilde yurda getirildi.

Yurda dönüşler, Polonya, Romanya ve Moldova üzerinden sağlanıyor. Vatandaşlar bu ülkelerde Türk Dışişleri yetkilileri tarafından karşılanıyor. Bu süreçte demir yolu ve kara yolu desteğinin yanı sıra sınırdan geçiş desteği de veriliyor. Tahliyeler için yoğun çaba da devam ediyor.

Tahliyeler 25 Şubat’ta başladı

Dışişleri Bakanlığı tarafından ilk seyahat uyarısı 12 Şubat’ta yapıldı. Konsolosluklarda çağrı merkezleri kuruldu, iletişime geçilecek e-posta adresi ve telefon numaraları paylaşıldı. 25 Şubat’ta ise tahliyeler başladı.

Türkiye Ukrayna’da bulunan yaklaşık 20 bin Türk için yoğun diplomasi trafiği yürüttü. Dışişleri Bakanlığı da dönüş yolundaki Türklerle an be an iletişim halindeydi.

Son tahliyelerle birlikte yurda dönen Türklerin sayısı 13 bin 719 oldu. Çalışmalar Ukrayna’daki Türklerin tamamının tahliyesi ile son bulacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA