reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

GÖZLER FED FAİZ KARARINDA!

GÖZLER FED FAİZ KARARINDA!
Bu haber 26 Ocak 2022 - 10:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün gelecek. Kararın ardından Fed Başkanı Jerome Powell, basın mensuplarının karşısına geçecek. Piyasa aktörleri karar metni ve Powell’ın mesajlarında para politikasına ilişkin mesajları dikkatle izleyecek.

Amerikan Merkez Bankası (Fed) yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak.

Amerika’da 40 yılın zirvesine çıkan enflasyon rakamları sonrası Amerikan Merkez Bankası’nın şahin tutum sergileyip sergilemeyeceği izlenecek.

Hem faiz kararı hem de bilanço daraltımına ilişkin mesajlar dikkatle takip edilecek.

Uzmanlar ve kurumlar bu sene Fed’den ağırlıklı olarak 3 veya 4 faiz artırımı bekliyorlar. Ancak ilk faiz artırımının bu toplantıda değil mart ayındaki toplantıda geleceği öngörülüyor.

Fed’in bu toplantısında bilançosundaki varlıkları azaltmaya ilişkin takvim de açıklayabileceği dile getiriliyor. Fed bilançosu pandemi döneminde iki kattan fazla artarak 9 trilyon dolara çıktı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA