reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

DÜNYA BU MUCİZE EV KONUŞUYOR!

DÜNYA BU MUCİZE EV KONUŞUYOR!
Bu haber 24 Eylül 2021 - 12:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kanarya Adaları’ndaki bir ev, La Palma’daki bir yanardağında 19 Eylül’den bu yana devam eden volkanik patlamalardan gelen lavlardan kurtuldu. Sosyal medya kullanıcıları tarafından mucize ev olarak adlandırılan konut etrafındaki her şey kömüre dönmüş olsa da hiçbir zarar görmedi. Bununla birlikte, bölgede 350’yi aşkın ev yanarken, 6 bin kişi tahliye edildi.

İspanya’nın güneybatısında Kanarya Adaları bölgesindeki La Palma Adası’nda 50 yıl sonra aktif hale gelen Cumbre Vieja Yanardağı’ndaki patlamalar devam ediyor.

TAHLİYE EDİLENLERİN SAYISI 6 BİNİ GEÇTİ

Kanarya Adaları grubundaki en küçük adalardan biri olan ve volkanik bir coğrafyaya sahip La Palma’da, Cumbre Vieja Yanardağı’ndaki patlamalardan dolayı bölgeden tahliye edilenlerin sayısı 6 bini geçti.

HASAR 400 MİLYON EUROYU BULDU

Denize doğru ilerleyen lavlar şimdiye kadar 350’yi aşkın evi yakıp geçerken, bölgede sadece 4 günde oluşan maddi hasarın 400 milyon euroyu bulduğu açıklandı.

MUCİZE EV

Ancak, bir ev etrafındaki her şey yanıp kül olmasına rağmen lav akışından kurtuldu. Sosyal medya kullanıcıları konutu “mucize ev” olarak adlandırdı.

BBC, sosyal medya kullanıcılarının burayı “mucize ev” olarak adlandırdığını bildirdi. Evi inşa eden Ada Monnikendam, adada olmayan Danimarkalı emekli bir çift olan sahiplerinin “ev hala ayakta olduğu için rahatladıklarını” söyledi.

El Mundo’ya konuşan Monnikendam, “Sahiplerine çok sevdikleri evlerinin sağlam olduğunu söylediğimde hepimiz deli gibi ağlamaya başladık. Çift özellikle volkanik manzarası nedeniyle adayı seçti” dedi.

Bununla birlikte mucizevi evi konutların evlerin yarısından fazlasının ve yerel okulun yıkıldığı El Paraíso bölgesinde bulunuyor.

DAHA FAZLA YIKIMA DAİR ENDİŞELER VAR

Diğer taraftan, Associated Press’in bildirdiğine göre, adadaki lav ilerlemesi dün önemli ölçüde yavaşladı. Bu da erimiş kayanı önümüzdeki günlerde daha da yayılıp denize akmak yerine daha fazla yıkıma neden olabileceğine dair korkuları artırdı.

Yetkililer, 600 metre genişliğindeki dev bir lav nehrinin Çarşamba günü bir ovaya ulaştıktan sonra bir saat dört metre hıza yavaşladığını söyledi. Pazartesi günü, La Palma’daki patlamadan bir gün sonra, saatte 700 metre hızla hareket ediyordu.

Ayrıca, Kanarya Adaları’ndaki National Geographic Enstitüsü başkanı Maria Jose Blanco düzenlediği basın toplantısında, ikinci bir lav akıntısının neredeyse durma noktasına geldiğini söyledi.

Blanco, La Palma adasındaki sismik aktivitenin artık “düşük” olduğunu, ancak erimiş kayaların hala yanardağdan dışarı atıldığını söyledi. Buna göre akış yavaşladıkça, lav kalınlaştı. Yetkililer, bazı yerlerde kalınlığın 15 metreye kadar yükseldiğini aktardı.

Öte yandan, böllgedeki durumun belirsizliği adanın batı yakasında yaşayan 85 bin kişinin arafta kalmasına neden oldu.

Bilim insanları, lav akıntılarının haftalar veya aylarca sürebileceğini bildirdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA