reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

BUÜ’LÜ AKADEMİSYENDEN KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞI İÇİN YENİ AŞI

BUÜ’LÜ AKADEMİSYENDEN KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞI İÇİN YENİ AŞI
Bu haber 30 Temmuz 2021 - 16:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Kadir Yeşilbağ’ın özel sektör işbirliği kapsamında Vetal Hayvan Sağlığı Ürünleri A.Ş. ile yürüttüğü aşı geliştirme çalışmaları sonucunda yeni bir ürün daha ortaya çıkarıldı.

Koyun çiçeği ve Küçük ruminant vebası (PPR) hastalıklarından korunmak için ayrı ayrı uygulanan aşıların tek bir aşı olarak formüle edilmesine yönelik Ar-Ge çalışmaları tamamlandı. Elde edilen veriler ışığında Bakanlık tarafından onaylanan kombine viral aşı için firma tarafından üretim ruhsatı alındı.

GMP (İyi üretim uygulamaları) koşullarında üretilerek yurt dışı satışı da yapılan ürün ile aşı uygulamasında kolaylık sağlandığına işaret eden Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ, lojistik ve aşılama maliyeti gibi alanlarda da önemli düzeyde tasarruf imkanı elde edildiğini vurguladı. Yeşilbağ, ayrıca BUÜ Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı laboratuvarlarında aşı geliştirme, moleküler epidemiyoloji, aşı suşu elde etmeve antiviralilaç etkinliği konularında projeler yürütüldüğünü bilgisini de paylaştı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA