reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam
Erçin YALÇIN

ERÇİN YALÇIN:”HEDEFİM TURİZM BAKANI OLMAK”

ERÇİN YALÇIN:”HEDEFİM TURİZM BAKANI OLMAK”
Bu haber 05 Temmuz 2021 - 16:26 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Turizm sektöründeki başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren deneyimli otel yöneticisi Erçin Yalçın’a konuk olduk. Erçin Yalçın halen Euphoria Agean Resort & Thermal Hotel’in Genel Müdürlüğünü yürütüyor. Başarılarla dolu 32 yıllık turizm sektörü kariyeri boyunca her biri alanında marka olan önemli otel zincirlerinde yönetici olarak görev alan deneyimli otel yöneticisinden Euphoria Agean Resort & Thermal Hotel ve turizm sektörüne dair bilgi ve değerlendirmelerini aldık.

Erçin Yalçın:

Bu keyifli söyleyişiyi siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

Oteliniz hakkında bilgi alabilir miyiz ?

Türkiye’nin ilk “Yavaş Şehir” ünvanına sahip İzmir’in  Seferihisar ilçesinin Sığacık bölgesinde bulunuyoruz.

90.000 metrekarelik alanımız ve 423 odamız ile bölgenin en büyük konaklama tesisiyiz. Misafirlerimiz mandalina bahçeleri arasından, şirin bir balıkçı kasabası olan surlarla çevrili Sığacık’tan  ve 3000 yıllık tarihiyle Teos antik şehri bölgesinden büyüleyici bir atmosferden geçerek otelimize ulaşır.

Termal havuzu, Thlasso Havuzu, Tuz mağarası, Çamur Mağarası, Alman- Rus –Fin saunası,  lüks odaları, suitleri, villaları ve her bir ayrıntısı misafir memnuniyeti için tasarlanmış genel kullanım alanlarımız  ile Türkiye’de bu hizmetleri bir arada bulunduran tek otel olduğumuzu belirtebiliriz.

Ayrıca animasyon ekibimizin showları, aqua parkımız, çocuk kulübümüz ile tatilinizi eğlenceli hale getirirken ebeveynlerimize de dinlenme olanakları sunmaktayız.

Otelimizin bulunduğu konum ve mimari tasarımımız misafirlerimize eşsiz bir manzara sunuyoruz. Kapılı havuzda yüzerken veya  pastanemizde kahvenizi yudumlarken muhteşem manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz. Ayrıca otel misafirlerimize özel  10.000 metrekarelik bir adamız da bulunuyor. Dileyen misafirlerimiz yüzerek veya kanoyla adamızı gezebilir.

Misafir profiliniz hakkında bilgi alabilir miyiz ? Otelinizi kimler tercih ediyor ?

Dünyanın her yerinden farklı milletlerden  misafirlerimizin olduğunu söyleyebilirim.Çocuk ve bebek dostu otel olmamız nedeniyle aileler, geniş kullanım alanlarımızın olmasının getirdiği avantajla sessizlik, dinginlik arayan misafirler, tatillerinde doğayı tarihi keşfetmek isteyen doğa tutkunları, Ege’nin berrak sularında dalış yapmak isteyen spor severler,  değişiklik isteyen ve daha bir çok beklentiyle gelen misafirlerimiz var. Verdiğimiz hizmet ve bulunduğumuz konumun eşsizliği nedeniyle balayı çiftleri tarafından da çok tercih edilen bir oteliz. Otelimizin açıldığı 2013 yılından bu güne kadar bizi tercih eden bir çok misafirimize de buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

Hizmet anlayışınızda sizi ön plana çıkartan farklılıklarınız neler ?

Otelimizi her yıl kendini yenileyen bir bakış açısıyla yönetiyoruz, sezon öncesi tüm bakımlar yapılır, misafirlerimiz tekrar bizi tercih ettiklerinde yenilenmiş bir otelle karşılaşırlar.

Yemeklerimizde, animasyonlarımızda, verdiğimiz hizmetlerde sürekli kendini yenileyen bir işletmeyiz. 2021 sezonu için otelimiz mavi-beyaz Bodrum konseptinde boyandı. Terasımız tamamen yenilendi ve yukarıda bahsettiğim Türkiye’de bir ilk olan açık alanda Thalasso havuz, Alman-Rus- Fin saunası, Çamur ve Tuz mağarasını misafirlerimizin kullanımına açtık.

Ayrıca sağlıklı ve uzun yaşam tatil merkeziyiz. Otelimizde detoks ve antioksidan yiyecekler, diyet programları, vejetaryen  ve vegan menülerimiz, tam donanımlı spor merkezimiz ile misafirlerimize sağlıklı beslenme ve sağlık yaşam konularında hem olanak hem de bilgi desteği sunuyoruz.

Farklı tat ve lezzetler arayan misafirlerimiz için İtalyan, Uzakdoğu, Balık ve Osmanlı alakart restoranlarımız, büfemizden eksik etmediğimiz Ege’nin vazgeçilmezi enginar, şevketi bostan, Ege otları, zeytin ve zeytinyağının en iyisi bizi ön plana çıkartan hizmetlerimiz olarak sayabilirim.

Dünyada ve Türkiye’de Turizmin geleceğini nasıl görüyorsunuz ?

Türkiye medeniyetlerin, insanlığın merkezi konumunda. Farklı kültürleri, mozaik haline gelmiş halklarıyla hiçbir zaman vazgeçilmeyecek bir destinasyon. Göbeklitepe, Hattuşaş antik kenti, Komagene antik krallığı, Kapadokya, Sümela manastırı, Bizans ve öncesine ait tarihiyle İstanbul, Meryem Ana kilisesi ve Efes antik kentiyle Ege, tüm dünyada bilinen Antalya’sıyla masal diyarı gibi bir ülkedeyiz.

Pandemi nedeniyle insanlar hareket edemiyor ama yakın zamanda tüm dünyada ve Türkiye’de tekrar eski günlere döneceğimizi ve ülkemizin de turizm pazarının hızlı bir yükselişe geçeceğine inanıyorum. İnsanlar seyahat etmeye devam edecek elbet bu pandemi bitecek eskisinden daha güçlü bir turizm Türkiye’mizi ve Dünya Ülkelerini bekliyor.2023 yılında her şeyin eskisinden daha iyi olacağını düşünüyorum tabi dijitalleşme de çok önemli ! Buna çabuk entegre olan tesisler kazananlar olacak.

Otelcilikte başarınızı neye bağlıyorsunuz ?

Mesleğime başladığım günden itibaren hiçbir zaman koşullar-şartlar ne olursa olsun enerjimi heyecanımı kaybetmedim. Hayatım boyunca hiç zaman hedef küçültmedim. Bundan sonraki hedefim arasında ömrüm yeter ise ve kısmet olursa Turizm Bakanlığı var nasip kısmet. Ama, hedefim bu yönde, Türkiye’mize turizmle ilgili çok katkımın olacağına inanıyorum.32 yıllık tecrübem, birikimim ve enerjimi Ülkem için harcayacağım. Tüm sorunlara, olması ve yapılması gerekenlere hakimim..Nasip !

Hiçbir turizm derneğine yada sivil kuruluşlara üye olmadım Olmam da ! Benim tek mücadelem Ülkem için oldu. Olmaya da devam edecek. Genç Turizm neferlerine nacizane tavsiyem; işlerini severek yapmaları.

Mücadeleden asla vazgeçmeyin! Türkiye dünyanın en güzel Ülkesi. Gelecek sizsiniz bayrağı sizlere teslim edeceğiz. Sahip çıkın! Çaldırmayın.. Emeğinizi, Zamanınızı, Gülemsemenizi, Enerjinizi.. Sizlere haksız yere zarar mı vermeye çalışıyorlar? Bilin ki daha güçlü olmanız için sizlere zemin hazırlıyorlar. Başarı, ulaşılabilecek liman, son durak veya yarış noktası değil, sürekli olarak mücadele etmektir. Mücadeleden asla vazgeçmedim, sizlerde vazgeçmeyin !

Ne sen, ne ben ne de bir başkası. Hiç kimse hayat kadar sert vuramaz. Önemli olan ne kadar sert vurduğun değil, aldığın ağır darbelere rağmen yoluna devam edebilmektir. Pandemi’de bitecek inşallah eski günlerden daha parlak günler bizi bekliyor olacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA