reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

TÜRKİYE’DE KRİPTO PARA İLE TATİL DÖNEMİ BAŞLAYACAK

TÜRKİYE’DE KRİPTO PARA İLE TATİL DÖNEMİ BAŞLAYACAK
Bu haber 28 Mart 2021 - 13:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Son dönem de kripto para birimlerinin yükselişine tanıklık ediyor ve bu pazarın en dikkat çekici isimlerinden bir tanesi de BTC

Kripto para, yatırımcılarına yüksek yüzdeler ile kar elde ettirdiğini de ifade etmek mümkün. Kısa vadede olmasa bile uzun vadede gerçekleştirilecek olan kripto para yatırımları ile birlikte artık tatil yapmak da mümkün hale geliyor.

Yatırımların yanı sıra direkt kripto para üzerinden ödeme alan seyahat firmaları ve konaklama şirketlerinin olduğunu da belirtmekte fayda var. Yeni dönem kripto para birimi olarak karşımıza çıkan Bitcoin, en çok kazandıranlar arasında yer alıyor.

Btc ile birlikte yaz dönemine kadar tatil paranızı çıkartabilmeniz de artık hayal değil.

Öyle ki Amerika’dan tutun Çin’e kadar olan bir yelpaze sunabiliniyor. Kripto para firmaları, kripto para kullanımı için pos cihazları üretmeye bile başladılar. Öyle ki isterseniz cep telefonunuzdan ödeyebilir veya turizm acenteleri aracılı ile kripto parası ödemesi gerçekleştirebilirsiniz. Endonezya’da 8 gecelik bir tatili 85 kripto para ile yapabilirsiniz.

Dijitalleşen Dünya’da bu işleri sıkı takip eden Antalya’da birkaç turizmci kripto  tatil imkanını sunmaya başladı.

Bunanla ilgili olarak 3 yıl önce çıkan yapılan haber kimsenin fazla dikkatini çekmemişti…Neydi bu haber hatırlayalım. Kripto para geliyorum demişti…

Avustralya sahil kasabası Agnes Water, kendisini “Avusturalya’nın ilk dijital para kasabası” olarak tanımlıyor. Ayrıca temel sanayiyi ve turizmi cesaretlendirmek için tüm mekanlara kripto para meraklılarını yetiştirmeyi amaçlıyor. Kasabanın bu hamlesindeki amaç ise anında Avustralya dolarına dönüştürülebilen Bitcoin gibi kripto paralar ile ödeme yapmak isteyen turistleri bu bölgeye çekebilmek.

Turizm, herhangi bir bölgenin en büyük gelir üreticilerinden biridir. Bir ülkenin ekonomisi kısmen ihracat ve turizm endüstrisine bağımlı. Son dönemde ekonomiyi manipüle etme potansiyeline sahip turizm sektörü, günlük işlemlerinde kripto para birimini kabul etme fikrine katılıyor.

Avustralya sahil kasabası Agnes Water’de pek çok kuruluş kripto paraları ödeme olarak kabul ediyor. Avusturalya’nın ilk dijital para kasabası Agnes Water, kasabayı ziyaret eden insanların Bitcoin, Bitcoin Cash, NEM, Litecoin ve Ethereum gibi kripto paralar ile ödeme yapmasına izin veriyor.

Queensland’ın bu yeni girişiminde öncü olan TravelbyBit, Brisbane Havalimanı’nda kripto ödemelerini kolaylaştıran satış noktası uygulamasını faaliyete geçirdi. Bu sayede Avustralya’da “ilk Dijital Para dostu hava alanı” uygulamasını da başlatıldı.

Turizm pazarı turizm ve Blockchain entegrasyonuna doğru çalışıyor. Rusya ve Avustralya gibi ülkeler bu dijital işlem fikrini açıkça memnuniyetle karşılıyor.

Kısacası daha önceki yazılarımda yazdığım gibi;

Dijitalleşme, sektör yapılarını değiştirecek, Dijital dönüşüm hızına ayak uyduramayan şirketler büyük tehdit altında…

Dönüşümü müşteri yönetiyor, Daha hızlı yenilik yapmalı

ACI AMA GERÇEK: YÖNETİCİLERİN 3’TE 1’İ DİJİTAL DÖNÜŞÜM İSTEMİYOR!

Turizm Acentaları, Otel sahipleri bu yeni dünya düzeninde hızlı davranmalılar yoksa işin çok gerisinde kalırlar ve ayak uyduramayanlar maalesef batar.

Kısacası Turizm’de Dijitalleşen kazanacak…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA