reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

HUDUT KAHRAMANLARI GÖREV BAŞINDA

HUDUT KAHRAMANLARI GÖREV BAŞINDA
Bu haber 28 Ocak 2021 - 13:21 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Irak sınırının sıfır noktasındaki Hakkari`nin Derecik ilçesinde görev alan hudut kartalları, yerli ve milli imkanlarla zorlu kış mevsimine rağmen teröristlere karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.
Atilla İdiz – Mehmet Salih Akkuş
2/37Derecik ilçesinin Irak sınırındaki Balkaya Dağları’nın zirvesinde kurulan Arguş-2 Üs Bölgesi`nde görev yapan hudut kartalları, zorlu kış mevsimine rağmen hain terör örgütüyle mücadelesine 7 gün 24 saat devam ediyor.
3/37PKK/KCK terör örgütü üyelerinin Irak’ın kuzeyinden ülke topraklarına geçişlerinin engellenmesi için görev yapan Mehmetçik, huzur ve güven ortamının sağlanması için kış faaliyetlerini de kararlılıkla sürdürüyor.
4/37Irak sınırında yerli ve milli imkanlar

Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu ve hava sıcaklığının zaman zaman eksi 20 dereceyi bulduğu 2 bin 400 rakımlı üs bölgesinde teröristlere geçit vermeyen askerler, yerli silahlarla donatılan bölgede adeta kuş uçurtmuyor. 2018 yılında Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığı bünyesinde kurulan üs bölgesinde görev alan hudut kartalları, ASELSAN tarafından üretilen yerli ve milli silah ile teknolojiden faydalanarak sınır güvenliğini sağlıyor.

5/37Atak helikopterlerinin de destek verdiği başarılı operasyonlarla teröristlerin ülkeye geçişini engelleyen kahramanlar, bölge halkının da artık huzurla köylerinde yaşamlarını idame etmelerine büyük katkı sağlıyor. (iha)
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA