reklam
reklam

SON DAKİKA

7/24 Bursa – Yeni Nesil Habercilik
reklam

KORONA AŞISININ İNSAN ÜZERİNDE DENEMELERİ BAŞLADI

KORONA AŞISININ İNSAN ÜZERİNDE DENEMELERİ BAŞLADI
Bu haber 05 Kasım 2020 - 14:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Erciyes Üniversitesi’nden son dakika yapılan açıklamada, ‘koronavirüse karşı geliştirilen “ERUCOV-VAC” aşı adayının ilk dozunun bir gönüllüye uygulandı’ denildi.

Son dakika haberi; Erciyes Üniversitesi’nde koronavirüse karşı geliştirilen “ERUCOV-VAC” aşı adayının ilk dozunun bir gönüllüye uygulandığı bildirildi.

Koronavirüs aşı çalışmalarında Erciyes Üniversitesi’nde önemli bir aşamaya gelindi.

Tamamen yerli ve milli olarak Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ERAGEM) geliştirilen, Koçak Farma’da GMP şartlarında üretimi yapılan ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen ERUCOV-VAC inaktif aşı adayının AR-GE çalışmaları tamamlandı.

“İnşallah umut olurum” 

Aşı adayının, etik kurul izni ve Sağlık Bakanlığı’ndan alınan onayların ardından Erciyes Üniversitesi İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İKUM) ilk dozu bir gönüllüye uygulanarak Faz 1 çalışmalarına başlandı.

Uygulama için gönüllü olan Nazif Durna, aşı çalışmasında gönüllü olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Durna, “İnşallah insanlara umut olurum.” diyerek, akademisyenlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

“Ocak ayında bitecek”

Erciyes Üniversitesi Rektörü Profesör Mustafa Çalış, aşının periklinik çalışmalarının tamamlandığını belirterek, Faz 1 çalışmalarını önümüzdeki yıl ocak ayının başlarında bitirmeyi planladıklarını söyledi ve şöyle konuştu:

“Periklinik çalışmalarını tamamladığımız aday aşımızı bugün ilk gönüllümüze uyguladık. Böylece aşı çalışmamızda Faz 1 çalışmasına geçmiş bulunmaktayız. Faz 1 çalışması yaklaşık iki ay gibi bir zaman sürecektir. İnşallah önümüzdeki yıl ocak ayının başlarında bitirmeyi planlamaktayız.

Faz 1 çalışmalarının başarılı olması halinde ise üniversitemizde diğer Faz çalışmalarına geçilmesi planlanmaktadır. Üniversitemiz tarafından geliştirilen aday aşımız ve ülkemizdeki diğer aşı merkezler tarafından geliştirilen aşılar inşallah koronavirüse karşı vatandaşlarımıza sunulmuş milli aşılarımız olacaktır.”

44 gönüllüye uygulanacak

Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen aşı adayı, 18-55 yaş arasında sağlıklı ve daha önce koronavirüs hastalığını geçirmemiş toplam 44 gönüllüye 3 hafta arayla iki kez uygulanacak.

Faz 1 çalışmasının başarıyla tamamlanması halinde Ocak 2021’de Faz 2 çalışmasına geçilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA